Skip to content
Fra venstre: Hospitality Manager Smedvig Eiendom, Cecilie Desirée Røsandhaug, CTIO Smedvig Eiendom Rune Augenstein, WELL Accredited Professional (WELL AP) og bærekraftskonsulent i Veni, Heather Bergsland.
5 min read

Prestisjefylt WELL pre-sertifisering på Platinum nivå til Smedvig Site 4016 bygg

Klyngefellesskapet Site 4016 i Stavanger har oppnådd WELL pre-sertifisering på Platinum nivå for prosjekteringen av ARK-bygget. Site 4016 skal bidra til å løfte bygg- og anleggsbransjen, og ARK inngår i områdeutviklingen. Platinum er det høyeste nivået et prosjekt kan oppnå i WELL, og dette er første gang Platinum oppnås for en pre-sertifisering i Norge. Prosjektet skal være ferdig høsten 2023 og vil tildeles det endelige WELL-sertifikatet da.

 

Menneskelig helse og trivsel i byggeprosjekter.
WELL sertifiseringen underbygger Smedvig og Veni sin felles satsning om å bygge for fremtiden gjennom å revolusjonere bygg og eiendom. - Vi er stolte av denne anerkjennelsen som viser prosjektet er på riktig vei i å oppnå våre ambisjoner knyttet til menneskers helse og trivsel i våre byggeprosjekter. Vi oppholder oss i over 90 prosent av tiden i bygg. Vi ønsker at bedriftene tilknyttet Site 4016 skal oppleve vekst og utvikling, det er derfor en prioritet for oss at menneskene som oppholder seg i og rundt våre bygg trives og har det bra, sier CTIO i Smedvig Eiendom, Rune Augenstein.

 

Det er bærekraftsteamet i Veni som har jobbet aktivt sammen med Smedvig Eiendom og prosjektgruppen i å sikre sertifiseringen. Dette er et av flere prosjekter Veni er rådgiver på i henhold til WELL i Norge. - Bransjen har over ti års erfaring med BREEAM-sertifisering for bærekraftige bygg, og nå har vi også fått et kompletterende verktøy - og anerkjennelse - for kvaliteter knyttet til helse og trivsel gjennom byggets livsløp. WELL sertifiserer ikke bare selve bygget og uteområdene, men også tjenestene byggeier leverer som mat- og treningstilbud, drift og vedlikehold, samt ansattgoder for brukerne av bygget for en helhetlig tilnærming. Vi gleder oss til å kjenne på energien i ARK-bygget etter innflytting senere i år, og håper brukerne vil stortrives! Det har i alle fall skapt engasjement i gjennomføring av byggeprosjektet, sier WELL AP i Veni, Heather Bergsland.


Om WELL
WELL Building Standard er en internasjonal sertifiseringsordning for å fremme menneskers helse og trivsel i bygg – der vi bor, arbeider og lever. Standarden er basert på medisinsk forskning og kartlegging av byggs langsiktige effekter på menneskers helse og velvære. Den representerer en helhetlig tankegang om hvordan mennesker påvirkes av det byggede miljøene de oppholder seg i. Sertifiseringen omfatter ti kategorier for beste praksis innen byggdesign; luft, vann, ernæring, lys, bevegelse, termisk komfort, akustikk, materialer, mental helse, samfunn og nærmiljø – i tillegg til muligheter for innovasjon. Mer informasjon om WELL og ARK-prosjektet her ARK | WELL (wellcertified.com).

ARK taket 3. Foto Veni

Bildetekst: Fra venstre: Hospitality Manager Smedvig Eiendom, Cecilie Desirée Røsandhaug, CTIO Smedvig Eiendom, Rune Augenstein, WELL Accredited Professional (WELL AP) og bærekraftskonsulent i Veni, Heather Bergsland.