Skip to content
microsoft-4417275_1280
10 min read

En dynamisk duo: Copilot med Power Platform

For bedrifter som vil være konkurransedyktige i fremtiden, er behovet for effektive verktøy og prosesser avgjørende for suksess. En teknologiløsning som nylig har fått mye oppmerksomhet, er Copilot, og i denne artikkelen tar vi en nærmere titt på hvordan Copilot sammen med Power Platform kan bli et kraftig verktøy, selv for små og mellomstore bedrifter.

Copilot i kombinasjon med Power Platform - Denne dynamiske kombinasjonen av programvare tilbyr en rekke fordeler for bedrifter som ønsker å bygge applikasjoner, automatisere arbeidsflyter og få større innsikt i dataene sine. Bedrifter som adopterer disse smarte teknologiene ser at tilgang på data og arbeidsinnsats bli demokratisert – verktøy blir mer tilgjengelige, flere ansatte kan gjøre mer med datasett som allerede eksisterer, og initiativer står ikke lenger og faller utelukkende på de med utviklerkompetanse.

Vi har tidligere beskrevet hvorfor bedrifter bør være smarte i måten de starter reisen sin med Copilot på. Her dykker vi dypere inn i hvordan Copilot kan brukes, selv med med begrenset kunnskap, for å lage kraftige verktøy for bedriften din. 

Denne artikkelen bygger på et webinar vi holdt om "Copilot for Microsoft Power Platform".

 

Opptak av webinar om Copilot for Microsoft Power Platform

 

  • Copilot er Microsofts generative AI-løsning med naturlige språkmodeller. Mange bedrifter vil bruke det som en smart assistent for ansatte for å øke produktiviteten deres.
  • Power Platform er Microsofts lavkodebaserte sett med løsninger som lar deg gjøre mer med dataene og informasjonen som eksisterer innenfor selskapet ditt. Plattformen består av Power BI, Power Apps, Power Automate og Power Pages.

4 STORE fordeler med Copilot for Power Platform.   

Batman and Robin v1

En dynamisk duo. 

#1 Effektivitet og skreddersydde løsninger

Power Platform og Copilot gjør det enklere enn noensinne å bygge applikasjoner og automatisere prosesser. Men jeg vil understreke viktigheten av å bygge et solid grunnlag for å maksimere fordelene med applikasjonen.

Hos Veni bruker vi strategisk tid i begynnelsen av prosjekter for å grundig forstå kundens behov før vi designer skreddersydde løsninger. Dette sikrer at Copilot og Power Platform tilpasser seg nøyaktig til kundens behov, og ikke bare tilbyr en standardisert løsning. Blant annet bruker vi prinsipper fra tjenestedesign for å identifisere dine viktigste utfordringer og virkelige behov slik at vi kan løse virkelige problemer.

Vi ser at for selskaper innen bygg og mange andre bransjer for den saks skyld, kan Copilot i Power Platform være revolusjonerende. Ved å digitalisere og automatisere manuelle prosesser som sjekklister på stedet, fremdriftsrapportering og lager, kan selskaper strømlinjeforme arbeidsflyter og gjøre dokumentasjon tilgjengelig for alle ansatte i sanntid.

For eksempel kan selskaper enkelt lage en app som sammenligner lagerbeholdningen med delene, utstyret og verktøyene som hver servicebil trenger for morgendagens arbeid. Dette vil spare tid og øke effektiviteten betydelig på byggeplassen.

#2 Demokratisering av data og oppgaver

En av de mest kraftfulle egenskapene til Power Platform med Copilot er makten den gir for demokratisering av data og arbeidsbelastninger. Alle ansatte, uavhengig av teknisk bakgrunn, kan delta i apputvikling og prosessautomatisering.

Med naturlig språk kan Power Automate bli bedt om å generere prosessdiagrammer og automatisere oppgavene dine.

Der du tidligere måtte be om tilgang, vente på svar og ofte holde møter for å forstå verktøyene for forretningsintelligens, vil du med Copilot og PowerBI finne at data blir mer tilgjengelig og håndterbart for flere ansatte i organisasjonen din.


#3 Raskere beslutningsstøtte og stordriftsfordeler

Ved å samle all informasjon i en sentralisert base gir Power Platform selskaper et globalt bilde av dataene sine. Dette muliggjør raskere beslutningstaking med mindre risiko for feil.

Ifølge Microsoft sparer selskaper som bruker Power Platform i kombinasjon med Copilot for å digitalisere prosessene sine, 3 timer arbeid per ansatt per uke. Dette betyr betydelige operasjonelle fordeler og økt produktivitet for organisasjonen din.


#4 Viktigheten av planlegging og vurdering

Selv om potensialet for Power Platform med Copilot er enormt, er det viktig å huske på viktigheten av grundig planlegging og vurdering før implementering. Å skynde seg inn i implementeringen av nye teknologier kan føre til utilstrekkelig opplæring og forberedelse av ansatte, sikkerhetsrisikoer og mangel på integrasjon med eksisterende systemer og prosesser.

Ved å ta deg tid til å grundig evaluere teknologien, gi tilstrekkelig opplæring og støtte for ansatte, adressere sikkerhets- og samsvarsspørsmål, og sikre sømløs integrasjon med eksisterende systemer, kan bedrifter minimere risikoer og optimalisere fordelene med Power Platform og Copilot.

I en tid med økende etterspørsel etter effektivitet, innsikt og innovasjon, er Power Platform med Copilot en kraftig løsning som kan hjelpe til med å drive suksessen til bedrifter i alle bransjer. Med riktig planlegging og implementering kan dette dynamiske duoen hjelpe organisasjoner med å nå målene sine og styrke konkurranseevnen.  

 

Opptak av webinar om Copilot for Microsoft Power Platform

 

Les også: 5 fallgruver å unngå før du tar i bruk Copilot for Microsoft 365